Pécsi Tudományegyetem

University of Pécs

  

  

Akadémikusok a PTE-n

A Magyar Tudományos Akadémia fő feladata a tudomány művelése, eredményeinek terjesztése, valamint a kutatások támogatása és a magyar tudomány képviselete. Büszkék vagyunk rá, hogy Egyetemünk több kiváló oktatója is az MTA tagja, így része a magyar tudományos élet kiemelkedő elismertségű kutatói közösségének.

A Magyar Tudományos Akadémia rendes tagjai:

A Közgazdaságtudományi Kar tanszékvezető egyetemi tanára. 2004-től kezdve levelező, majd 2010 óta az MTA rendes tagja. Szakterülete befektetések finanszírozási és hatékonysági problémáinak, valamint az amortizáció elméleti kérdéseinek vizsgálata. 

A Természettudományi Kar emeritus professzora, egyetemi tanára. 1993-tól kezdve levelező, majd 2010 óta az MTA rendes tagja. Szakterülete a botanika, ökológia és a természetvédelem.

Az Általános Orvostudományi Kar klinikaigazgató egyetemi tanára.  2007-től kezdve levelező, majd 2013 óta az MTA rendes tagja. Szakterülete az idegsebészet.

A Természettudományi Kar kutatóprofesszora. 1990-től kezdve levelező, majd 1998 óta az MTA rendes tagja. Szakterülete a neurobiológia.

A Természettudományi Kar kutatóprofesszora, egyetemi tanára. 2001-től kezdve levelező, majd 2007 óta az MTA rendes tagja. Szakterülete kvantumoptika, kvantuminformatika, kristályfizika.

Az Általános Orvostudományi Kar emeritus professzora volt, nyugalmazott igazgatója és laboratóriumvezetője, az Akadémiai Aranyérem birtokosa. 1982-től kezdve levelező, majd 1990-től az MTA rendes tagja. Szakterülete a klinikai kémia volt.

Az Állam- és Jogtudományi Kar egyetemi tanára. 2007-től kezdve levelező, majd 2013 óta az MTA rendes tagja. Szakterülete állam- és jogtudomány, valamint a kriminológia.

Az Általános Orvostudományi Kar emeritus professzora. 2001-től kezdve levelező, majd 2007 óta az MTA rendes tagja. Szakterülete a klinikai genetika.

Az Általános Orvostudományi Kar egyetemi tanára. 2004-től kezdve levelező, majd 2010 óta az MTA rendes tagja. Szakterülete endokrinológia, laboratóriumi diagnosztika.

Az Általános Orvostudományi Kar egyetemi tanára. 2001-től kezdve levelező, majd 2007 óta az MTA rendes tagja. Szakterülete neurobiológia, idegélettan, és a magatartástudomány.

A Bölcsészettudományi Kar emerita professzora. 1987-től kezdve levelező, majd 1993 óta az MTA rendes tagja. Szakterülete a 20. századi történelemtudomány. 

Az Általános Orvostudományi Kar emeritus professzora. 1995-től kezdve levelező, majd 2001 óta az MTA rendes tagja. Szakterülete farmakológia.

Az Általános Orvostudományi Kar emeritus professzora volt. 1967-től kezdve levelező, majd 1976 óta az MTA rendes tagja volt. Szakterülete a biofizika (izom-, idegrendszer és sugárbiológia) volt. 

 

A Magyar Tudományos Akadémia levelező tagjai:

 

A Természettudományi Kar egyetemi tanára, MTA kutatócsoport vezető. 2016-tól kezdve az MTA levelező tagja. Szakterülete az elválasztástudomány, folyadékkromatográfia.

A Természettudományi Kar egyetemi tanára, MTA kutatócsoport vezető. 2016-tól kezdve az MTA levelező tagja. Szakterülete a fémorganikus kémia, homogén katalízis.

Az Állam és Jogtudományi Kar dékánja, tanszékvezető egyetemi tanára. 2013-tól kezdve az MTA levelező tagja. Szakterülete a polgári-, nemzetközi- és európai jog.

A Bölcsészettudományi Kar egyetemi tanára. 2013-tól kezdve az MTA levelező tagja. Szakterülete a regionális tudományok, közigazgatási jog és a politikatudomány.

A Közgazdaságtudományi Kar tanszékvezető egyetemi tanára. 2013-tól kezdve az MTA levelező tagja. Szakterülete a vállalati gazdálkodás matematikai modellezése és elemzése.

You shall not pass!