Pécsi Tudományegyetem

University of Pécs

  

  

Agykutatás hete (Brain Awareness Week)

Az AGYKUTATÁS HETE (Brain Awareness Week, BAW) egy olyan globális kampány, melynek során a nyilvánosság figyelmét az agykutatásra, a laboratóriumokban folyó munkára irányíthatjuk. Továbbá KÖZÉRTHETŐ NYELVEN bővebb tájékoztatást adhatunk számukra a kutatások elért eredményeiről, a jövőbeni tervekről.

Az AGYKUTATÁS HETE (Brain Awareness Week, BAW)

 

A nemzetközi Dana Foundation (www.dana.org) összefogja azokat a vállalkozásokat, intézményeket, projekteket, melyek az agykutatás területén dolgoznak és minden év márciusában örömmel mutatják be izgalmas munkájukat.

 

Agykutatás hete (Brain Awareness Week)

 

A Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara 2018-ban is megnyitja kapuit az érdeklődő nagyközönség előtt, hiszen minket hétköznapi embereket is érdekelheti az a szakmai munka, ami az egyetemeken, laborokban, kórházakban zajlik. Idén először a Művészeti Karral karöltve rendez ismeretterjesztő és alkotó eseményeket.

 

Agykutatás hete (Brain Awareness Week)

 

Gyermekek számára játékos formában mutatjuk meg, hogy mivel is foglalkozik egy agykutató, hogyan működik az agy, ezzel kicsit vonzóbbá téve ezt a tudományterületet. A felnőttek sem unatkozhatnak majd, hiszen részükre komoly eszközparkot biztosítunk, többek között mikroszkópok segítségével agyszeleteket vizsgálhatnak, látványos interaktív bemutatókon vehetnek részt, előadásokat hallgathatnak meg.

 

A rendezvény Pécsett, több helyszínen is kínál programlehetőséget. A program (pdf.) »

Részletes programleírás: http://itd.pte.hu/events/brain_awareness_week vagy @itdpteaok 

 

 

Esemény időpontja: 
2018. március 12. 17:00 - 2018. március 18. 16:00
Esemény helyszíne és címe: 
Több helyszínen (lásd a programban részletesen)
Kapcsolattartó neve: 
Illés Annamária
Kapcsolattartó e-mail címe: 
illes.annamaria@pte.hu
Rovat: 
Programsorozat
You shall not pass!