Pécsi Tudományegyetem

University of Pécs

  

  

Bemutató edzés és szeminárium a kondicionális képességek mérésének legújabb elméleti és gyakorlati lehetőségeiről

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar (PTE ETK) Fizioterápiás és Sporttudományi Intézete, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. (PSN Zrt.) és a PTE Pécsi Egyetemi Atlétikai Club (PTE PEAC) elkötelezettek a sportolók, különösen a dél-dunántúli régió sportolóinak legális teljesítményfokozása mellett.

Fent nevezett három szervezet együttműködik ezen cél elérésében, az egyedülálló sporttudományi technológiákat forgalmazó és teljesítménymonitoring-szolgáltatást nyújtó TSO Medical Hungary Kft.-vel.

 

Ezen együttműködés keretében a térség sportegyesületeinek sportszakmai munkatársai – vezetők, edzők, erőnléti edzők, fizioterapeuták – számára tudományos szakmai fórum szerveződik, melynek keretében bemutatásra kerül egy innovatív, egyedi metabolikus teljesítménymérésen alapuló rendszer.

 

A metabolikus teljesítménymérésen alapuló GPS-monitoring rendszer lehetővé teszi, hogy a sportolók kiválasztása, életpályája személyre szóló, valós, mért adatok alapján legyen tervezhető és alakítható. Ez a háttér a sportoló, a szövetség vagy a klubok idő-, energia- és anyagi ráfordítása szempontjából is jelentősen javíthatja a kiválasztás és tehetségfejlesztés hatékonyságát. Teljesítmény-menedzsment technológia és szolgáltatás teljes körű hátteret nyújtanak a sportszakmai munkához, illetve lehetővé teszik, hogy a különböző szakemberek tevékenysége folyamatelvű protokollokon keresztül váljon összehangolhatóvá.

 

A programon való részvételben előnyt élveznek a korábban regisztrált szakemberek.

 

PROGRAM:

2018. március 14. (szerda)

  • 12.00–13.00:
    Bemutató edzés a PMFC-stadionban a GPS-eszközzel, amely élőben követi a sportolók terhelés-élettani adatait. (Pécs, Stadion utca 2) 
  • 14.30–16.00
    Szeminárium a pályateszteken felmért paraméterek értelmezéséről a Fizioterápiás és Sporttudományi Intézet szakembereinek mentorálásával (PTE ETK Vörösmarty utca 4, dékáni tanácsterem).

Bővebb információ és regisztráció: agnes.peter@etk.pte.hu

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

PTE ETK, PSN Zrt., PTE-PEAC

 

Esemény időpontja: 
2018. március 14. 12:00 - 16:00
Esemény helyszíne és címe: 
Pécs, Stadion utca 2. és PTE ETK Pécs, Vörösmarty utca 4., dékáni tanácsterem
Kapcsolattartó e-mail címe: 
agnes.peter@etk.pte.hu
Rovat: 
Sport
You shall not pass!