Pécsi Tudományegyetem

University of Pécs

  

  

Határokon Túli Magyarságért Alapítvány 25. évfordulója

A pécsi székhelyű, Határokon Túli Magyarságért Alapítvány ez évben ünnepli 25. évfordulóját. E negyed évszázad alatt tevékenységével elérte, hogy a Kárpát-medencében élő magyarság szervezetei, egyesületei, alkotó és kulturális közösségei számára működő és jól bevált kultúra- és közösségszervező, információközvetítő, szolgáltató-fejlesztő bázissá vált.

A 25 éve működő alapítvány és Pannon Magyar Háza, mely kultúraközvetítő és közösségfejlesztő funkciójú közösségi térként, szellemi, oktatási, szolgáltatóházként évről évre hasznára tud lenni a határon túl működő magyar szervezeteknek, ifjúsági közösségeknek, művelődési intézeteknek. 
Ezen ünnepi évben a folyamatosan szervezett kiállítások (határon túli magyar fotó-, ipar-, nép- és képzőművészet), zenei programok, irodalmi események, fórumok, tanácskozások, képzések, tanfolyamok, tréningek, ünnepek, közösségi alkalmak mellett tudatosítja és segíti a PTE Diaszpóra projektjét. Kiemelt eseménye a szeptemberi Határon Túli Magyarok Fesztiválja.
Az ünnepi eseményeken kiemelt figyelmet szentel a Pécsi Tudományegyetem 650. évfordulójára, a tudomány, az oktatás és kultúra kapcsolatára, az egyetem és Pécs városa értékeinek felmutatására.

Esemény időpontja: 
2017. szeptember 15. 08:00 - 2017. szeptember 20. 13:45
Esemény helyszíne és címe: 
A városban több helyszínen
Kapcsolattartó neve: 
Dr. Bokor Béla
Kapcsolattartó e-mail címe: 
info@htma.hu
Rovat: 
Jubileum 650
You shall not pass!