Pécsi Tudományegyetem

University of Pécs

  

  

Nyílt nap a Természettudományi Karon

A PTE Szentágothai János Kutatóközpontjába várja a természettudományok, az informatika, a sporttudományok és a tanárképzés iránt érdeklődőket a PTE TTK. A központi program keretében a kar rövid bemutatása után fontos beiskolázási információkhoz juthatnak az érdeklődők, a hallgatói önkormányzat pedig betekintést nyújt az egyetemi diákéletetbe. A programot kvíz kérdések színesítik, TTK-s ajándékokért.

12.00-től indulnak az intézeti programok tudományterületenként, ahol részletes információt adnak a képzésekről, valamint sor kerül laborok és sportlétesítmények látogatására, campus bejárásra.

Részletes intézeti programok

Biológiai Intézet: Képzések, széles kutatási spektrum a biológiai tudományok területén. Látogatás a Szentágothai kutatóközpont kiemelt laboratóriumaiban (Virológiai, Molekuláris biotechnológiai és Neurofiziológiai Labor); A növények és a stressz; Ökológiai kutatások

Kémiai Intézet: Színes kémia: a vegyész élet rejtelmei, avagy mit kínál a Kémia BSc? Képzések, tanszékek, hallgatói laborok – kísérletezzünk együtt!

Földrajzi és Földtudományi Intézet: Mire jó a geográfus diploma? Sokszínű képzési kínálat, versenyképes szakmák — Áramlástani terepasztal; geoinformatika a mindennapok szolgálatában; pécsi mamutok; városok jelene és jövője; földrajz a mesében, zenében, filmekben

Fizikai Intézet: Hallgatóbarát képzési szerkezet, meghatározó nemzetközi szerep a jelenkor fizikájában, extra ösztöndíj lehetőségek, egyéni karrierfejlesztés, bepillantás hallgatói és kutatói laborokba

Matematikai és Informatikai Intézet: Célod a biztos megélhetés, akár a milliós fizetés? Tanulj matematikát és informatikát a PTE TTK-n! Információk a képzésekről, kereseti és elhelyezkedési lehetőségekről, laborlátogatás.

Sporttudományi és Testnevelési Intézet: A sport az élet alapja! A kar sporttudományi képzéseinek ismertetése szakok szerint. Hagyományőrző és rekreációs sportágak, valamint floorball játék kipróbálása igény szerint. Sportcipő szükséges!

 

Esemény időpontja: 
2018. január 23. 11:00
Esemény helyszíne és címe: 
PTE Szentágothai János Kutatóközpont Dr. Bachman Zoltán előadóterem (Pécs, Ifjúság útja 20.)
Kapcsolattartó neve: 
Szabó Gabriella
Kapcsolattartó e-mail címe: 
szabgab@gamma.ttk.pte.hu
Kapcsolattartó telefonszáma: 
30/4903131
Rovat: 
Felvételi
You shall not pass!