Pécsi Tudományegyetem

University of Pécs

  

  

„Pannonian Symposium on CNS Injury” konferencia

Pécsett, 2017. augusztus 29-e és szeptember 01. között kerül megrendezésre a 7. Pannon Szimpózium, amely a központi idegrendszer baleseti sérüléseinek kutatásával, kísérletes és klinikai gyógyításával foglalkozik. 

Magyarországon évente több mint 50 ezer ember szenved különböző súlyosságú fejsérülést. Ezek nagy része látszólag banális! A legújabb tudományos vizsgálatok alapján azonban egyre inkább nyilvánvaló, hogy még az enyhe koponyasérüléseket sem szabad félvállról venni! Elsősorban a fiatalokat érinti, hogy a sportolás során elszenvedett, különösen az ismétlődő sérülések később, azaz hosszú távon, idegrendszeri károsodást okozhatnak!

A Nemzeti Agykutatási Program és különböző, részben az Egyesül Államok Védelmi Minisztériuma, részben az Európai Unió FP7-es kutatási programja által támogatott pécsi vizsgálatok, és a Magyar Tudományos Akadémia pécsi Klinikai Idegtudományi Képalkotó Csoportja által végzett kutatások révén a Pécsi Tudományegyetem klinikái a központi idegrendszer baleseti sérüléseinek gyógyítása terén az európai élvonalba tartoznak. Ennek elismerése, hogy közel 40 külföldi vendégelőadó vezető professzor érkezik a szimpóziumra, köztük az Amerikai Idegsebészeti Társaság elnöke, három nemzetközi folyóirat főszerkesztője, a Neurotraumatológiai Világtársaság elnöke és teljes vezetősége, és az Idegsebészeti Társaságok Világszövetsége Neurotraumatológiai Bizottságának elnöke.

A Szimpózium a Pécsi Egyetem alapításának 650. évfordulójáról megemlékező ünnepi rendezvénysorozat kiemelkedő tudományos eseménye! A kongresszus szervezőinek nagyon fontos társadalmi célja, felhívni a figyelmet, hogy elsőrendű fontosságú a különböző súlyosságú koponya-, agy- és gerincvelő sérültek korszerű ellátásának biztosítása, a gyógyítás és megelőzés feltételeinek állandó javítása Hazánkban is!

Program »

 

 

Esemény időpontja: 
2017. augusztus 30. 08:00 - 2017. szeptember 01. 16:00
Esemény helyszíne és címe: 
Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpont (Pécs, Ifjúság útja 20.) 
Kapcsolattartó neve: 
Prof. Dr. Büki András, Bogyay Rita
Kapcsolattartó e-mail címe: 
bogyay.rita@pte.hu
Kapcsolattartó telefonszáma: 
30 411 3349
Rovat: 
Jubileum 650
You shall not pass!