Pécsi Tudományegyetem

University of Pécs

  

  

PTE Innovációs Napok 2017

Május 22-23-án rendezik meg a Pécsi Tudományegyetem idei Innovációs Nap elnevezésű programját, mely az Egyetem alapításának 650. évfordulója tiszteletére tartott ünnepi rendezvénysorozat egyik kiemelt eleme.

Az érdeklődők széles körét várják a Pécsi Tudományegyetem Kutatáshasznosítási és Technológia-transzfer Osztálya és a Szentágothai János Kutatóközpontja által szervezett rendezvényre, ahol a két nap során bemutatkoznak az egyetem innovatív kutatócsoportjai, díjazott kutatói, valamint a céges partnerek.

A rendezvény megnyitója május 22-én, hétfőn 13 órakor kerül megrendezésre.

A rendezvény első napján, május 22-én a PTE Innovációs Díj várományosaié lesz a főszerep, akik támogatásban részesített innovatív ötleteiket fogják bemutatni a nagyközönségnek. Szintén ezen a napon fog bemutatkozni a helyi innovációs ökoszisztéma kiépítéséhez GINOP támogatást elnyert NEGOS Zrt, illetve megismerkedhetnek az infokommunikációs start up-okat támogató INPUT programmal. A nyitó nap programjai között szerepel még a PTE Kiválósági Centrumainak beszámolója, és további innovációs szakmai előadások.

 

Az Innovációs Napi rendezvénysorozat második napja az egyetemi kutatócsoportok és a vállalatok közötti együttműködések kialakítását, elmélyítését szolgáló innovációs workshopoknak ad teret. A rendezvényen egyetemi kutatócsoportok és céges partnerek mutatkoznak be 4 párhuzamos szekcióban:

  • Információ-technológiai innovációk
  • Kutatás-fejlesztés és innováció a 3D területén
  • Fogászati implantológiai innovációk
  • Műszergyártási innovációk

 

A workshopok célja, hogy az adott témakörben dolgozó egyetemi kutatócsoportok és vállalatok megismerjék egymás tevékenységét, és olyan kapcsolódási pontokat találjanak, amelyek mentén közös projektek (K+F együttműködés, hazai vagy nemzetközi pályázatok) alakíthatók ki a közeljövőben.

A rendezvény keretei között mindkét napon innovációs kiállítást tekinthetnek meg a résztvevők, ahol többek vezérelt drónokkal, 3D nyomtatókkal és innovatív orvostechnológiai műszerekkel ismerkedhetnek.

 

A részletes program az innovacio.pte.hu oldalon a következő linken érhető el.

http://innovacio.pte.hu/hu/news/pte-innovacios-nap-2017

 

A rendezvényen való részvétel ingyenes, azonban előzetes regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékát az alábbi linken szíveskedjen jelezni.

Regisztrációs link:

https://www.eventbrite.com/e/pte-innovacios-nap-2017-tickets-32257137968

 

 

Esemény időpontja: 
2017. május 22. 08:00 - 2017. május 23. 16:00
Esemény helyszíne és címe: 
Szentágothai János Kutatóközpont (Pécs, Ifjúság u. 20.)
Kapcsolattartó neve: 
dr. Noémi Liber
Kapcsolattartó e-mail címe: 
liber.noemi@pte.hu
Kapcsolattartó telefonszáma: 
30/553-4754
Rovat: 
Jubileum 650
You shall not pass!