Pécsi Tudományegyetem

University of Pécs

  

  

Hírek

A Pécsi Tudományegyetem Tanárképző Központja szervezésében2017. április 20-án tartotta a Dél-Dunántúli Regionális Pedagógusképző Fórum (DRPF) soron következő rendezvényét a régió felsőoktatási és köznevelési szakemberei számára. A mintegy hatvan résztvevő előadásokat, tájékoztatókat hallgathatott meg a pedagógusképzés aktuális kérdéseiről és a köznevelés oktatásirányításának helyi feladatairól. 

A 2017. április 26-én, 5. alkalommal sorra kerülő Könyvári éjszaka címe "VISSZA A KÖZÉPKORBA", melynek idei témája a "650 éves a Pécsi Tudományegyetem" jubileumi eseményeihez kapcsolódik.

Az elmúlt években számos „zöld gondolat” jegyében született ötlet és program népszerűsítette a környezettudatos magatartást egyetemünkön is. Ennek következtében a PTE felkerült arra a nemzetközi listára is, amely a világ környezettudatos felsőoktatási intézményeit rangsorolta. 

Egyetemünk 2017-ben ünnepli az első magyar egyetem alapításának 650. évfordulóját. A jubileumi év alkalmából a PTE Botanikus Kertje virágmagokat gyűjtött össze és adományozott a PTE minden munkatársa számára. Ezúton is kívánjuk, hogy a jubileumi év ne csak a magyar felsőoktatás és a Pécsi Tudományegyetem, de minden kedves munkatársunk számára bővelkedjen sikerekben!

Az FDSZ kiírta az idei üdülési lehetőségeket Balatonlelle és Poreč-i helyszíneire. A balatoni üdülésre a szakszervezeti tagok üdülési hozzájárulást kapnak!  Jelentkezési határidő mindkét üdülésnél: 2017. május 8. 

Találkoztál már a jubileumi mozdonnyal? Ne is hagyd elmenni nyom nélkül! Küldd el nekünk az általad készített mozdonyos fényképet, szelfit, mi pedig igazi PTE-élményt adunk ajándékba, a képeket pedig közzé tesszük közösségi oldalainkon is. 

2018. április 18–21. között az alapításának idén 650. jubileumi évfordulóját ünneplő Pécsi Tudományegyetem ad otthont a XXXIII. Országos Tudományos Diákköri Konferencia három szekciójának. Az Országos Tudományos Diákköri Tanács (OTDT) szervezésében, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Magyar Tudományos Akadémia fővédnökségével megvalósuló konferenciasorozat tizenhat tudományterületi szekciója közül a Humán Tudományi, az Orvos- és Egészségtudományi, valamint a Művészeti és Művészettudományi Szekcióját rendezik meg Pécsett.

Statisztákat keresünk egy 2017. június 19. és 24. között Pécsett és Budapesten készülő mozifilmhez!

Michael Ignatieff, a CEU rektora megköszönte Bódis Józsefnek, a Magyar Rektori Konferencia elnökeként tett kiállását, valamint azt a személyes támogatást, amelyet a CEU érdekében tett. A hivatalos levél teljes szövege az alábbiakban olvasható! 

Az elmúlt évi sikeres szegedi Medikus Kupa szereplés idén Pécsett folytatódott. A hétvégén tartott versenysorozatban öt aranyérmet, egy ezüstérmet és két bronzérmet nyertek a PTE Általános Orvostudományi Kar csapatai, ami az összetett első helyezést jelentette a pécsiek számára, akik így megvédték címüket.

Oldalak

You shall not pass!