Pécsi Tudományegyetem

University of Pécs

  

  

Rangos nemzetközi elismerésben részesült Dr. Raposa László Bence

Dr. Raposa László Bence, a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Ápolástudományi, Alapozó Egészségtudományi és Védőnői Intézetének adjunktusa a New York-i Magyar Tudományos Társaság elismerését vehette át.

Rangos nemzetközi elismerésben részesült Dr. Raposa László Bence

 

A New York Hungarian Scientific Society (New York-i Magyar Tudományos Társaság), minden évben meghirdeti az ,,Albert Szent-Györgyi Young Investigator Award”-ot (Szent-Györgyi Albert Fiatal Kutatói díj), melyre 35 évnél nem idősebb, fiatal kutatók pályázhatnak kutatási témájukkal és szakmai előéletükkel, valamint egy munkájukat bemutató videóval, angol nyelven. A négy díjazottat több száz pályázatból választják ki.

 

A Pécsi Tudományegyetem vonatkozásában először részesült e rangos díjban fiatal kutató.

 

Dr. Raposa László Bence az elismerés kapcsán elmondta: ,,Kutatási témám a különféle élelmiszer adalékanyagok molekuláris epidemiológiai és epigenetikai vizsgálata. A pályázatra is ebben a témában nyújtottam be kutatási összefoglalót. Igazán nagy megtiszteltetés számomra ez a nemzetközi elismerés. Az, hogy a Pécsi Tudományegyetem, valamint ,,alma mater”-em, az Egészségtudományi Kar nevének öregbítéséhez hozzájárulhattam, külön öröm számomra. De a munkának még koránt sincs vége, haladok előre a megkezdett szakmai és kutatói úton. Ezúton szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik folyamatosan segítették és segítik szakmai munkámat, és ezáltal hivatásom beteljesedését.” – adott hangot örömének Raposa László Bence.

 

 

 

Rovat: 
You shall not pass!