Pécsi Tudományegyetem

University of Pécs

  

  

São Paulóban lép fel Boros Misi

2017. december 9-én rendezik a III. Magyarok Brazíliában Konferenciát Dél-Amerika legnagyobb egyetemén, az Universidade de São Paulo-n, amelynek ezévi kiemelt témája a magyar zene jelenléte Brazíliában.

Boros Misi zongoraművész, a Virtuózok televíziós műsor felfedezettje, fellépésével gazdagítja a Konferencia programját, mely során többek között a brazíliai magyar bevándorlásról, magyar-brazil kereskedelmi kapcsolatokról és magyar klasszikus zenéről lesz szó. Ez utóbbi szekcióban előadást tart Dr. Orbán Jolán, a PTE-BTK professzor asszonya is, Eötvös Péter operáiról.

 

Az eseményt a PTE-ről Dr. Jarjabka Ákos képviseli, a Diaszpóra Hálózat Projekt rektori megbízottja.  Dr. Jarjabka a brazíliai magyar kolónia központjában, a Magyar Házban is bemutatja a Projekt működését.

 

A rendezvény főszervezője Kóbori Sarolta, az egyetem magyar mint idegen nyelv oktatója, aki harmadik éve oktatja tanítványait, kiknek létszáma meghaladja a 100 főt. A Pécsi Tudományegyetem Orvostudományi Kar, Nemzetközi Oktatási Központjának koordinálásában tanulhatnak magyar nyelvet a jelentkezők, melyet a Magyar Rektori Konferencia és a Magyar Nemzeti Bank PADA Alapítványa támogat. A kurzushoz kapcsolódik az évente megrendezésre kerülő Magyarok Brazíliában Konferencia, melynek díszvendége 2016-ban Áder János Miniszterelnök volt.

 

 

 

You shall not pass!