Pécsi Tudományegyetem

University of Pécs

  

  

PTE Felvételi

Kedves leendő Hallgatónk!

Megtisztelő, hogy felkereste a Pécsi Tudományegyetem honlapját. Reméljük, hogy minden fontos információt megtalál, amire szüksége lehet a megfelelő tudományterület, képzés kiválasztása során. Bízunk benne, hogy méltónak találja intézményünket arra, hogy hozzánk adja be jelentkezését, és a 2018/2019-es tanévben már hallgatóink között üdvözölhetjük Önt!

 

1. lépés: szűk öt hét van vissza a jelentkezési lapok leadásáig!
 

Ha azt tervezzük, hogy a következő tanévben már valamelyik egyetem „gólyái” leszünk, nem árt, ha még egyszer átgondoljuk, hogy pontosan miben vagyunk tehetségesek, mi az, ami igazán érdekel minket, amivel el szeretnénk és el is tudunk majd helyezkedni úgy, hogy élvezetes legyen a munkánk és megfelelő jövedelmet biztosítson számunkra ahhoz az élethez, amit elképzelünk magunknak.

 

2. lépés: négy hét a felvételi lapok leadásáig!

Az előző heti „önvizsgálatot" követően érdemes még egyszer átnéznünk, hogy melyik felsőoktatási intézmény mit kínál és hogy hol találhatók meg azok a képzések és feltételek, melyekkel biztosíthatjuk  tehetségünk kibontakoztatását és az egyetemi éveket követő munkavállalásunk megalapozását. Érdemes ellátogatni az intézmények által biztosított nyílt napokra vagy az Educatio kiállításra, hogy személyesen is megismerkedjünk a különböző intézményekkel és szakokkal, valamint hogy információkat szerezhessünk róluk.

 

3. lépés: három hét a jelentkezésig!

Ha már átvizsgáltuk a felsőoktatási intézmények kínálatát és folyamatosan járunk nyílt napokra, beiskolázási kiállításokra, nézzünk utána annak is, hogy a gondolatban már kiválasztott egyetem milyen lehetőségeket kínál ösztöndíjak, diákmunka, tudományos munka, valamint tanulmányokhoz és szabadidős tevékenységekhez kötődő programok terén. A felsőoktatási intézményben eltöltött kb. 6-12 félévben ugyanis a konkrét képzés mellett sokszor az is jelentős szerephez jut, hogy milyen szolgáltatásokat tudunk igénybe venni és hol tudjuk hasznosan eltölteni a szabadidőnket.

 

4. lépés: már csak két hét van a jelentkezési lapok elküldéséig!

Ha már minden képzési kínálatot átböngésztünk és megnéztük az egyetemek által biztosított egyéb kiegészítő lehetőségeket is, érdemes még utánanéznünk azoknak a várható költségeknek, amik nem a tanulmányokhoz kapcsolódnak, mégis megterhelhetik a családi pénztárcát: a szállásdíjak, az utazási és étkezési költségek stb. Ugyanakkor az is fontos lehet, hogy a kiválasztott felsőoktatási intézmény milyen környezetben van, milyenek ott a kulturális lehetőségek, a helyi specialitások, az életkörülmények, a diákélet.

 

5. lépés: Utolsó hét, február 15-én leadási határidő!!!

Most már csak ki kell töltenünk az online jelentkezési lapot, majd még egyszer átolvasni, hogy mindent pontosan beleírtunk-e. A továbbiakban pedig teljes erőbedobással készülhetünk az érettségire, hogy a legjobb eredményt és a legtöbb pontot érhessük majd el, s bejuthassunk a vágyott egyetemre

  

További információk: http://felveteli.pte.hu/

 
 

 

You shall not pass!