Pécsi Tudományegyetem

University of Pécs

  

  

Kultúra

Mozikban a Parázs a szívnek, Vámos Zoltán PTE-s orvos filmje

Vámos Zoltán PTE-s aneszteziológus és intenzív-terápiás orvos, de az ország most mégis filmrendezőként ismerheti meg. A Parázs a szívnek című 93 perces filmet az ország, sőt a Kárpát-medence legnagyobb mozijaiban vetítik január 18-tól.

 

Temérdek húzónév és Pécs szerepel a filmben

A rendező kihasználta a város romantikáját. Annyi hellyel és annyi pécsivel fonta össze a film szálait, amennyivel csak lehetett. Forgattak pécsi utcákon, tereken, kocsmában és még a klinikán is. A film egyik főszerepét Szabó Erika (Barátok közt), míg a másik főszerepet Viktor Balázs (Hacktion) játssza. De a filmben látható még Bezerédi Zoltán, Kertész Péter és Csöre Gábor is.

A Parázs a szívnek Vámos Zoltán első nagyjátékfilmje. 2015-ben kezdte el forgatni 45 millió forintos büdzséből, egyetemünk jelentős támogatásával.

 

Mozikban a Parázs a szívnek, Vámos Zoltán PTE-s orvos filmje

 

Szerelmes mozi, a pécsi orvos tollából

A film előzeteséből kiderül, hogy a vígjáték igazából egy olyan szerelmes film, ami középhaladó boldogtalanoknak szól. Két embert ismerhetünk meg a 93 perc alatt, akik bár egymásba szeretnek, útjuk mégis kettéválik. A filmrendező szerint az alkotás a mai kor Peer Gynt-je, szerethető formában.

 

Vámos Zoltán Szabó Erikával a film bemutatóján / forrás: pecsma.hu

 

A film 19 helyszínen, 16 nap alatt, 969 csapóval és 18,7 órányi nyersanyaggal készült el. A stáb összesen 64 alkotótárssal dolgozott együtt.

És hogy mit is kell tudni a filmrendezőről, aki orvosként dolgozik?

Vámos Zoltán mindig is filmrendezőnek készült, de 18 évesen a katonaság miatt választotta az akkor leghosszabb képzést: az orvosit. Így nem sorozták be, és kiélhette forgatás iránti vágyait. Nem utolsó sorban pedig elvégezte az orvosit a Pécsi Tudományegyetemen. Kutatási területe egyébként a felnőtt és gyermek vérnyomás-szabályozás, keringésszabályozás, valamint a súlyos koponyasérülések. Hazai és nemzetközi kutatások szakmai vezetője is egyben.

 

Rengeteg pécsi helyszín van a filmben / forrás: pecsma.hu

 

A színházi és filmes szakma iránt vonzódó, orvosira járó Vámos Zoltán 19 éves kora óta forgat. Kis játékfilmekkel, dokumentumfilmekkel és klippek forgatásával kezdte.

– Talán a Jágók című pedagógiai oktatófilm volt az első olyan, ami hosszú távon is befutott – meséli a kezdeteket Vámos Zoltán.

 

A kirekesztés elleni, tolerancia kérdéskörét feszegető filmet azóta kötelező tananyagként oktatják még a Magyar Honvédség képzéseiben is.

 

A film mint társadalmi küldetés

Vámos Zoltán nevéhez fűződik az Országos Mentőszolgálat Alapítvány újraélesztéssel kapcsolatos kampányfilmje is, amit a Valami Amerika 2 szereplőivel forgattak.

 

 

 

– Folyamatosan fejlesztettük a technikánkat és bővült a stábunk. Igyekeztünk egyre nagyobb közönségnek dolgozni – mondja Zoltán, aki hétköznapi munkájából is rengeteg ötletet merít.

 

Vámos Zoltán jelenleg egy új, Ceausescu volt román diktátor gyermekeiről szóló mozifilm forgatókönyvén dolgozik Schultz Sándorral közösen.

 

Forrás: http://www.pecsma.hu/hirzona/mozikban-a-pecsi-orvos-filmje/

rovat: 
Címkék: 

A PTE Táncegyüttes kínai vendégszereplése

A PTE Táncegyüttes 7 tagja képviseli a Pécsi Tudományegyetemet a Hangzhouban, Kínában megrendezésre kerülő World Leisure Expon, az International Young People’s Concert Group egyetlen magyar csapataként.

A PTE Táncegyüttes kínai vendégszereplése

 

Október 26. és 30. között a világ különböző részeiről érkező előadói csoportok minden nap bemutatják saját programjukat, így a pécsi együttes mellett szerepel a repertoáron francia rock and roll zenekar, olasz rockzenekar, szlovák-felvidéki magyar popzenekar, dél-afrikai dobosok, török, sri lankai, indonéz, orosz és lengyel táncosok produkciója is. Sőt, a csapatok közösen is előadnak egy-egy műsorszámot.

 

A PTE Táncegyüttes kínai vendégszereplése

 

A PTE Táncegyüttes tagjai a Pécsi Tudományegyetem hallgatói, akik ezzel a vendégszerepléssel méltón szeretnék képviselni Pécset, almamaterüket, és egyben Magyarországot is, ezért olyan műsorral készültek, amivel meg tudják mutatni sokoldalúságukat: magyar néptánc, showtánc, hip-hop, rocky és akrobatika egyaránt helyet kapott a programban. Nem is véletlen, hogy a kiutazás reptereken eltöltött óráit is kihasználták a gyakorlásra, és egy-egy emelést megmutattak már Münchenben és Pekingben is.

 

A PTE Táncegyüttes kínai vendégszereplése

 

Utazásukkal lehetővé válik, hogy öregbítsék a PTE és a magyar felsőoktatás hírnevét, és láttassák annak 650 éves tradícióját, így a nemzetközi megjelenést a Jubileum 650 projekt is támogatja. Pólóikkal pedig Kínában is büszkén hirdetik, hogy mindenki pécsi akar lenni!   

 

rovat: 

A zongorák Stradivarija került a PTE-re!

A Pécsi Tudományegyetem a Modern Városok Program keretében a Művészeti Kar számára egy Magyarországon egyedülálló versenyzongorát szerzett be a közelmúltban, mely október 25-én este „mutatkozott be” a nagyközönség számára a Liszt Ferenc Hangversenyteremben. A koncerten olyan kiemelkedő művészek léptek fel, mint Bánky József, a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett zongoraművésze, Király Csaba, Liszt-díjas zongoraművész, vagy Rohmann Imre világhírű zongoraművész.

 

Egyenesen Olaszországból érkezett a zongorák Stradivarija, akinek neve még azok előtt is ismert, akik egyébként nem járatosak a zenében. Paolo Fazioli és szakemberekből álló csapata az észak-olaszországi Sacilében olyan zongorát alkotott, amely méltó párja Stradivari híres mesterhegedűinek. A két hangszermárkában nemcsak a kiváló minőség, hanem a felhasznált fa típusa is közös: mindkettő a Sacilétől közel száz kilométerre található Fiemme-erdő különleges lucfenyőiből készült. A Fazioli-hangszereket manufaktúrás rendszerben egyenként, kézzel készítik a harmincöt fős sacilei műhelyben, amely eredetileg Fazioli apjának bútorgyárára épült rá.

 

A zongorák Stradivarija került a PTE-re! / fotó: Horváth Attila, UnivPécs

 

A Zeneművészeti Intézet 2017 őszén, a Modern Városok Program keretében beszerzett Fazioli zongorájának ünnepi avató koncertjén kiemelkedő hazai zongoraművészek játékát hallhatta a közönség. A hangszer életrevalóságát jól mutatja, hogy mennyire különböző hangzásokat, színeket, játékmódokat álmodtak bele az egyes szerzők, s ezeket az avatott kezek miként tudják életre kelteni. Valószínűleg nem a véletlen műve, hogy az f287-es modell a „Merlin, a varázsló” becenevet kapta... A zongora számára a debütálást jelentő hangversenyen olyan kiemelkedő művészek léptek fel, mint Bánky József, a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett zongoraművésze, Király Csaba, Liszt-díjas zongoraművész, Rohmann Imre világhírű zongoraművész és felesége, Kurucz Tünde, valamint Fodor Gabriella és Holics László zongoraművészek.

 

A zongorák Stradivarija került a PTE-re! / fotó: Horváth Attila, UnivPécs

 

Dr. Vas Bence, a PTE Művészeti Kar Zeneművészeti Intézet igazgatója a hangszer kapcsán elmondta: „Fontos mérföldkő ez a Fazioli zongora a pécsi művészeti kar életében, hiszen a minőségi hangszer az alapja a magas színvonalú zeneművészetnek, és a zene oktatásának. Márpedig ez a zongora valóban világszínvonalú, és a hazai felsőoktatásban biztosan egyedülálló” – mondta el az intézetvezető.

 

A vadonatúj, különleges hangszert mind az oktatásban, mind a hangversenyeken használni fogják a PTE Művészeti Kar oktatói és hallgatói. A 43 millió forintba kerülő Fazioli versenyzongorát a Modern Városok Programnak köszönhetően tudta beszerezni a Pécsi Tudományegyetem.

 

rovat: 

Ősszel Tanuló Fesztivált rendez Pécs

Városunk az idei Pécsi Napok keretében megrendezi az első Pécsi Tanuló Fesztivált. Erre az a tény ad lehetőséget, hogy Pécs városa a Pécsi Tudományegyetem javaslatára beadott pályázatával elnyerte az UNESCO Global Learning City Award, azaz „Tanuló Város” díjat.

I. Pécsi Tanuló Fesztivál

 

Az első Pécsi Tanuló Fesztiválra 2017. szeptember 15-16-án kerül sor, s az három témakör köré épül: Környezeti nevelés – Zöld Pécs; Képességfejlesztés – Tudástranszfer; Kultúra – Művészetek.

 

A fesztivál fő helyszínei egyebek mellett a pécsi Széchenyi tér, a Szent István tér, a Civil Közösségek Háza és annak udvara, a Jókai tér, valamint a Búza tér lesznek. A 27 helyszínen 73 szervezet 130 programjában vehetnek részt az érdeklődő résztvevők.

 

A Pécsi Tanuló Fesztivál célja, hogy tematikus programokon keresztül segítse felfedezni a tanulás örömét, egyéni és társadalmi hasznosságát, továbbá a tanulási teljesítmény fokozását. Egyúttal a tanulási képesség fejlesztését kívánja előmozdítani a rendezvény nem hagyományos tanulási helyzetekkel, formákkal a fiatalok, felnőttek és szeniorok aktív részvételével.

 

Az I. Pécsi Tanuló Fesztivál témáit és programkínálatát zömében pécsi szervezetek, cégek és intézmények önkéntes felajánlásaiból állították össze a szervezők, melyben minden résztvevő saját elhatározásából vesz részt. A programban kreatív foglalkozások, előadások, kis- és nagycsoportos bemutatók, képességfejlesztő játékok, vetélkedők, valamint zenei előadások, divatbemutató, koncertek, táncház, és különleges tanulási formák megjelenítése teszik színessé.

 

A programok keretében várfaltúra, patika-látogatás és gyógyszerkészítés, erőmű-látogatás, digitális fejlesztő játékok, kutyaterápiás bemutató, termelők bemutatkozása, stb. várja az érdeklődőket. Érdemes az előre meghirdetett programok között figyelni az előzetes regisztrációhoz kötött eseményekre!

 

A Fesztivál részletes programját megtalálja a Civil Közösségek Háza honlapján: http://tanulofesztival.ckh.hu

 

rovat: 

Negyedszer is Pécsi Bölcsész Udvar az Ördögkatlan Fesztiválon

Idén is lesz Pécsi Bölcsész Udvar az Ördögkatlan Fesztiválon. Nagyharsányban, az Ősi Pincészet udvarán várják a kultúra, a társadalomtudományok, a bölcsészet és a művészetek kedvelőit.

Negyedszer is Pécsi Bölcsész Udvar az Ördögkatlan Fesztiválon

 

A pécsi bölcsészkar világába pillanthat be, aki betér a Pécsi Bölcsész Udvarba augusztus 2-5. között. Beszélgetésekben, játékos együttlétben, koncerteken és színházi előadások során tapasztalhatják meg a kar leendő hallgatói, hozzátartozóik és az érdeklődők, milyen is a hamisítatlan pécsi bölcsész hangulat.

A kar változatos programokkal várja az érdeklődőket.

A De Facto és a Pécsibölcsész Magazin első évtizedéből válogatott kiállítás, ill. a Rocklitera tárlata folyamatosan megtekinthető az udvarban.

A Bölcsész Színházi Udvarban a Klasszika-filológia Tanszék Euripidész Hippolütosz c. drámájának beavató színházi előadása lesz látható. Interaktív színházzal várja a látogatókat az Improvokál Társulat, az Escargo Hajója Színházi Nevelési Szövetkezet pedig a Csak egy füzet… című előadásukat mutatják be.

A Wlislocki Henrik Szakkollégium interaktív társasjátékkal hívogatja a betérőket, míg Köles Ferivel és Ács Norbival pólókat lehet szitázni.

Minden délután beszélgetéseket hallgathatnak meg az érdeklődők. Szó lesz a Mindenki című Oscar-díjas filmről, Arany Jánosról és A nagyidai cigányokról (ami előbb a Beck-testvérek felolvasásában is meghallgatható), vagy éppen a kortárs mitológiákról.

A Bölcsész Meseudvar délelőttönként a gyermekeket és a családokat várja: meseterápia, kreatív irodalmi foglalkozás, játékos nyelvi foglalkozás garantáltan mosolyt varázsol a legfiatalabb katlanozók arcára. Esténként könnyűzenei koncertek (Pszieszta Band, IVYZ, Kubalibre stb.) és kertmozi ígér kikapcsolódást.

Aki pedig megpihenne a nap folyamán, a Csorba Győző Könyvtár retro olvasóligetében relaxálhat egy könyv mellett, amihez az Ősi Pincészet borát kortyolgathajta.

 

Részletes program: http://www.ordogkatlan.hu/2016/05/pecsi-bolcsesz-udvar.html

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/150517525372968/

További információk: http://btk.pte.hu/pecsi_bolcsesz_udvar_ordogkatlan_fesztival

 

rovat: 

VII. Egyetemi Koncert - 20 éves a Művészeti Kar

Kedves Munkatársunk!

Tisztelettel értesítjük a kedves érdeklődőket, hogy minden jegy elfogyott a PTE VII. Egyetemi Koncertjére. A várólistára került regisztrálók december 1-ig kapnak értesítést.

Megértésüket köszönjük!

Üdvözlettel:

a Szervezők

 

Meghívó - VII. Egyetemi Koncert - 20 éves a Művészeti Kar

 

rovat: 

Hangos ováció a PTE táncosainak!

Decemberben indul utoljára távoli tájakra a táncos társkereső. Szombaton a kaposvári Csiky Gergely Színház tűzte műsorára a PTE Táncegyüttes Ásó, kapa és a nagykaland című táncbohózatát.

 

Az előadás a somogyi megyeszékhelyen is fantasztikus fogadtatásban részesült, a közönség hangos ovációval jutalmazta a szereplőket, sőt, többen táncra is perdültek a sorok között a zenés-táncos tapsrend alatt! Mindez nem véletlen, hiszen a darab végigkalauzolja a nézőket Földünk csodálatos vidékein, látványos vetítés, a helyszínek jellegzetes, fülbemászó zenéinek, változatos táncainak és káprázatos népviseleteinek kíséretében, s válik így kicsik és nagyok kedvencévé.

 

 Hangos ováció a PTE táncosainak!

 

A táncbohózat megtekintésére már csak egy lehetőség kínálkozik: december 11-én 16 órától a Kodály Központban lesz látható az Ásó, kapa és a nagykaland búcsúelőadása. Erre jegyek a Kodály Központban, a Jegymester pécsi pénztáraiban és a www.jegymester.hu oldalon kaphatók.

 

rovat: 

Meghívó kirándulásra - Pozsonyi adventi vásár

Az FDSZ PTE Intézményi Szervezete kirándulást szervez Pozsonyba az adventi vásárra.

Advent az év leghangulatosabb ünnepe! 

Karácsonyi vásárok, ajándékok, hóesés, kivilágított utcák és terek, mutatványosok, finom ételek, italok!

 

A kiránduláson szabad helyek még korlátozottan igényelhetőek!

 

A kirándulás ingyenes, a kirándulást az FDSZ PTE Intézményi szervezete szervezi.

Időpont: 2016. december 3. szombat

Indulás: 05.00 órakor a DOMUS parkolóból;

Visszaindulás: 17.00 óra 

Várható hazaérkezés: 23.00 óra

 

„Pozsonyba elsősorban az adventi vásárba megyünk, de megtekinthetők a város nevezetességei is. Például a Szent Márton székesegyház, amely sok királyunk és királynénk koronázásának színhelye volt-; vagy a Mátyás király által alapított egyetem, az Academia Istropolitania egykori épülete, a régi városháza, az Apponyi palota és a Püspöki palota.

Sétát tehetünk a belvárosban, és kívülről megtekintjük a Pozsonyi várat is.

Majd részt veszünk a királyi koronázó város adventi vásárának lendületes forgatagában.

A város korai történetében az első pozsonyi Karácsonyi vásár 1993-ban a Főtéren került megrendezésre. A design és dramaturgia tekintetében a hagyományos európai Karácsonyi vásárok - Nürnberg, Brüsszel, Strasburg, Stuttgart, Bécs – voltak az ötletadók.

A pozsonyi Karácsonyi vásár több helyen zajlik. A Főtéren és a Ferenciek terén több standon kínálják a hagyományos szlovák karácsonyi csemegét és a jellegzetes karácsonyi árukat. A pozsonyi advent kínálatát a hagyományos jelleg megőrzése céljából szigorúan szabályozzák.”

 

JELENTKEZÉS:

http://fdsz.pte.hu/content/jelentkezes-pozsonyi-adventi-vasarra weboldalon.

Jelentkezni 2016. nov. 10-én 8.00 órától lehet, amíg a jelentkezők létszáma el nem éri az 52 főt.

A buszban lévő férőhelyek száma 49, ezért a 3 fő ráhagyás az esetleges lemondások miatti pótlást jelenti. Tehát időrendben a 3 utoljára jelentkező személy tartalék utazó lesz. 

Az utazók névsora az FDSZ honlapján november 21-én meg fog jelenni.

 

A jelentkezéseket az ÁJK, BTK, KTK, KPVK, MK, MIK, TTK, Egyetemi Könyvtár, Kancellária valamint azoktól a szervezeti egységektől várjuk, ahol az FDSZ látja el az érdekképviseletet.

A jelentkezés a dolgozókra értendő, azaz 1 főre, hogy minél több kolléga vehessen részt a kiránduláson. 

Szép, tartalmas napot kívánunk!

 

Dr. Horváth Csaba
FDSZ elnök

Kosaras Attila
FDSZ elnök h.

Dr. Hausmann Péter
gazd.vez.

Pécs, 2016. 10. 26.

 

rovat: 
Címkék: 

Egyetemi megemlékezések, emlékprogramok 1956 jegyében

A Pécsi Tudományegyetem polgárai idén is számos eseményen emlékeznek meg az 1956-os forradalomról:

Fotó: Dr. Debreczeni László

Fotó: Dr. Debreczeni László 

2016. október 25. 14:30

„Az 1956-os forradalom a hazai és külföldi történelemtankönyvekben” c. poszterkiállítás megnyitója

A kiállítást megnyitja: Dr. Fischerné Dr. Dárdai Ágnes egyetemi tanár, főigazgató (PTE Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont) és Dr. Fischer Ferenc egyetemi tanár, intézetigazgató (PTE BTK Modernkori Történeti Tanszék)

A kiállítás megtekinthető: 2016. november 19-ig

 

Általános Orvostudományi Kar, Romhányi György Aula (Galéria)

Az 1956-os jubileumi emlékév kapcsán az Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont által összeállított 1956 Budapest-Pécs-„Mecseki Láthatatlanok” című jubileumi fotó- és dokumentumkiállítás 2016. november 11-ig  tekinthető meg.

 

2016. október 21. 13:30

Központi megemlékezés és koszorúzás október 23-a alkalmából

Az ünnepségen beszédet mond Dr. Debreczeni László, az 1956-os forradalmi Diákparlament elnöke, Pro Universitate Quinquecclesiensi díjas nyugalmazott tisztifőorvos.

Az ünnepséget 14 órakor könyvbemutató követi az ÁJK földszinti aulájában. Bemutatják Máté Zsolt, PTE hallgató új kötetét, melynek címe: Az 1956-os magyar menekültek útja Grazba - interjúrészletek.

 

 

Fotó: Dr. Debreczeni László

Fotó: Dr. Debreczeni László  

 

2016. október 20.

PTE Mecseki láthatatlanok emléktúra

 

2016. október 17., 19.

Az 1956-os forradalom az Általános Orvostudományi Karon és a Gyógyszerésztudományi Karon magyar, német és angol nyelven

 

2016. október 13. - november 29.

1956-os emlékprogramok a PTE BTK Történettudományi Intézet szervezésében

  • 2016. október 13. - Bánkuti Gábor előadása „Jezsuiták, diktatúra, '56” címmel
  • 2016. október 13-14. - Poznan-Budapest 1956 nemzetközi tudományos konferencia
  • 2016. november 18. - Conference on the relations between Albania and Hungary, with the main focus on the Hungarian Revolution in 1956
  • 2016. október 21. - Az 1956-os magyar menekültek útja Grazba
  • 2016. november 21-22. - 1956 előzményei és utóélete – vidéki miliőkben. Tudományos konferencia
  • 2016. október 23-24. - Hornyák Árpád előadása „The Hungarian Revolution of 1956 and World Politics” címmel
  • 2016. november 29. 16.30 - Az 1956-os forradalom visszhangja Ibero-Amerika országaiban. Előadások

 

 

 

rovat: 

Ismét nagy siker volt a Nemzetközi est

A Nemzetközi Estet eredetileg azért hozták létre, hogy az orvoskaron végzett külföldi  hallgatóknak legyen lehetőségük újra egybegyűlni. Az évek folyamán a rendezvény olyan eseménnyé nőtte ki magát, melyet méltán vár minden Pécsett tanuló külföldi és magyar volt és jelenlegi hallgató. 2016-ban március 5-én került sor a Nemzetközi Estre az Expo Centerben.

Photo: Mirkó Márk, UnivPécs

Fotó: Márk Mirkó, UnivPécs

 

Az estet az Angol-Német Hallgatói Önkormányzat (EGSC) szervezi, s a hagyománynak megfelelően a jegyekből és az ételkóstolásból befolyt összeget az utolsó fillérig jótékony célokra fordítják.

 

Photo: Mirkó Márk, UnivPécs

Fotó: Márk Mirkó, UnivPécs

 

Az est azzal vette kezdetét, hogy minden csapat bemutatta az országára jellemző táncot, zenét, miközben a színpad körül kialakított asztalokon felsorakoztatták az általuk készített nemzeti ételeiket. A választék végeláthatatlan volt: sushi a japánoknál, falafel a palasztin asztalnál, Weißwurst a németeknél, burek a törököknél és még sorolhatnánk.

 

Photo: Mirkó Márk, UnivPécs

Fotó: Márk Mirkó, UnivPécs

 

„Maqloba-t, falafelt, homeszt, shoarmát és desszertként baklavát készítettünk, összesen öten főztünk az estre készülve" - nyilatkozta a palesztin Mohammed Qawariq, aki a BTK-n folytatja tanulmányait. A törökországi Mahmut Aksu a Műszaki és Informatikai Karon tanul, az Erasmus program keretében egy saç tava nevű ételt készített, ami marhahúsból készül, sok fűszer, egyebek mellett fokhagyma és kömény hozzáadásával.  

 

Photo: Mirkó Márk, UnivPécs

Fotó: Márk Mirkó, UnivPécs

 

A német Francesca Cordes már egy szemesztert sikerrel abszolvált az orvoskaron, s úgy tervezi, hogy itt is fejezi majd be a tanulmányait. A barátaival egy német kenyérfélével, a Bretzel-lel várták a vendégeket, és az asztaluknál Jägermeister is volt. 

 

Photo: Mirkó Márk, UnivPécs

Fotó: Márk Mirkó, UnivPécs

 

Miután mindenki jól lakott, lemozogtuk a plusz kalóriákat: két terem két különböző zenei stílussal állt a táncolni vágyók rendelkezésére. A hallgatók többsége reggelig ropta, s mindenki felszabadultan és vidáman, csodálatos élménnyel gazdagodva távozott az eseményről.

 

Photo: Mirkó Márk, UnivPécs

Fotó: Márk Mirkó, UnivPécs

 

Jövőre az Egyetem 650 éves Jubileumához kapcsolódva a Nemzetközi estet egy hónaposra bővítik: 

"Megszervezzük a Nemzetközi hónapot, amelyen a különböző kultúrák, gasztronómiai és művészeti világok széles palettája mutatkozhat be reményeink szerint a hosszabb intervallumnak köszönhetően a város, sőt, a régió polgáraival is megismertetve ezeket az értékeket, különlegességeket” – nyilatkozta korábban Zeller Gyula, stratégiai és kapcsolati rektorhelyettes.

 

Photo: Mirkó Márk, UnivPécs

Fotó: Márk Mirkó, UnivPécs

 

rovat: 

Oldalak

Feliratkozás RSS - Kultúra csatornájára
You shall not pass!