Pécsi Tudományegyetem

University of Pécs

  

  

Kultúra

Ősszel Tanuló Fesztivált rendez Pécs

Városunk az idei Pécsi Napok keretében megrendezi az első Pécsi Tanuló Fesztivált. Erre az a tény ad lehetőséget, hogy Pécs városa a Pécsi Tudományegyetem javaslatára beadott pályázatával elnyerte az UNESCO Global Learning City Award, azaz „Tanuló Város” díjat.

I. Pécsi Tanuló Fesztivál

 

Az első Pécsi Tanuló Fesztiválra 2017. szeptember 15-16-án kerül sor, s az három témakör köré épül: Környezeti nevelés – Zöld Pécs; Képességfejlesztés – Tudástranszfer; Kultúra – Művészetek.

 

A fesztivál fő helyszínei egyebek mellett a pécsi Széchenyi tér, a Szent István tér, a Civil Közösségek Háza és annak udvara, a Jókai tér, valamint a Búza tér lesznek. A 27 helyszínen 73 szervezet 130 programjában vehetnek részt az érdeklődő résztvevők.

 

A Pécsi Tanuló Fesztivál célja, hogy tematikus programokon keresztül segítse felfedezni a tanulás örömét, egyéni és társadalmi hasznosságát, továbbá a tanulási teljesítmény fokozását. Egyúttal a tanulási képesség fejlesztését kívánja előmozdítani a rendezvény nem hagyományos tanulási helyzetekkel, formákkal a fiatalok, felnőttek és szeniorok aktív részvételével.

 

Az I. Pécsi Tanuló Fesztivál témáit és programkínálatát zömében pécsi szervezetek, cégek és intézmények önkéntes felajánlásaiból állították össze a szervezők, melyben minden résztvevő saját elhatározásából vesz részt. A programban kreatív foglalkozások, előadások, kis- és nagycsoportos bemutatók, képességfejlesztő játékok, vetélkedők, valamint zenei előadások, divatbemutató, koncertek, táncház, és különleges tanulási formák megjelenítése teszik színessé.

 

A programok keretében várfaltúra, patika-látogatás és gyógyszerkészítés, erőmű-látogatás, digitális fejlesztő játékok, kutyaterápiás bemutató, termelők bemutatkozása, stb. várja az érdeklődőket. Érdemes az előre meghirdetett programok között figyelni az előzetes regisztrációhoz kötött eseményekre!

 

A Fesztivál részletes programját megtalálja a Civil Közösségek Háza honlapján: http://tanulofesztival.ckh.hu

 

rovat: 

Negyedszer is Pécsi Bölcsész Udvar az Ördögkatlan Fesztiválon

Idén is lesz Pécsi Bölcsész Udvar az Ördögkatlan Fesztiválon. Nagyharsányban, az Ősi Pincészet udvarán várják a kultúra, a társadalomtudományok, a bölcsészet és a művészetek kedvelőit.

Negyedszer is Pécsi Bölcsész Udvar az Ördögkatlan Fesztiválon

 

A pécsi bölcsészkar világába pillanthat be, aki betér a Pécsi Bölcsész Udvarba augusztus 2-5. között. Beszélgetésekben, játékos együttlétben, koncerteken és színházi előadások során tapasztalhatják meg a kar leendő hallgatói, hozzátartozóik és az érdeklődők, milyen is a hamisítatlan pécsi bölcsész hangulat.

A kar változatos programokkal várja az érdeklődőket.

A De Facto és a Pécsibölcsész Magazin első évtizedéből válogatott kiállítás, ill. a Rocklitera tárlata folyamatosan megtekinthető az udvarban.

A Bölcsész Színházi Udvarban a Klasszika-filológia Tanszék Euripidész Hippolütosz c. drámájának beavató színházi előadása lesz látható. Interaktív színházzal várja a látogatókat az Improvokál Társulat, az Escargo Hajója Színházi Nevelési Szövetkezet pedig a Csak egy füzet… című előadásukat mutatják be.

A Wlislocki Henrik Szakkollégium interaktív társasjátékkal hívogatja a betérőket, míg Köles Ferivel és Ács Norbival pólókat lehet szitázni.

Minden délután beszélgetéseket hallgathatnak meg az érdeklődők. Szó lesz a Mindenki című Oscar-díjas filmről, Arany Jánosról és A nagyidai cigányokról (ami előbb a Beck-testvérek felolvasásában is meghallgatható), vagy éppen a kortárs mitológiákról.

A Bölcsész Meseudvar délelőttönként a gyermekeket és a családokat várja: meseterápia, kreatív irodalmi foglalkozás, játékos nyelvi foglalkozás garantáltan mosolyt varázsol a legfiatalabb katlanozók arcára. Esténként könnyűzenei koncertek (Pszieszta Band, IVYZ, Kubalibre stb.) és kertmozi ígér kikapcsolódást.

Aki pedig megpihenne a nap folyamán, a Csorba Győző Könyvtár retro olvasóligetében relaxálhat egy könyv mellett, amihez az Ősi Pincészet borát kortyolgathajta.

 

Részletes program: http://www.ordogkatlan.hu/2016/05/pecsi-bolcsesz-udvar.html

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/150517525372968/

További információk: http://btk.pte.hu/pecsi_bolcsesz_udvar_ordogkatlan_fesztival

 

rovat: 

VII. Egyetemi Koncert - 20 éves a Művészeti Kar

Kedves Munkatársunk!

Tisztelettel értesítjük a kedves érdeklődőket, hogy minden jegy elfogyott a PTE VII. Egyetemi Koncertjére. A várólistára került regisztrálók december 1-ig kapnak értesítést.

Megértésüket köszönjük!

Üdvözlettel:

a Szervezők

 

Meghívó - VII. Egyetemi Koncert - 20 éves a Művészeti Kar

 

rovat: 

Hangos ováció a PTE táncosainak!

Decemberben indul utoljára távoli tájakra a táncos társkereső. Szombaton a kaposvári Csiky Gergely Színház tűzte műsorára a PTE Táncegyüttes Ásó, kapa és a nagykaland című táncbohózatát.

 

Az előadás a somogyi megyeszékhelyen is fantasztikus fogadtatásban részesült, a közönség hangos ovációval jutalmazta a szereplőket, sőt, többen táncra is perdültek a sorok között a zenés-táncos tapsrend alatt! Mindez nem véletlen, hiszen a darab végigkalauzolja a nézőket Földünk csodálatos vidékein, látványos vetítés, a helyszínek jellegzetes, fülbemászó zenéinek, változatos táncainak és káprázatos népviseleteinek kíséretében, s válik így kicsik és nagyok kedvencévé.

 

 Hangos ováció a PTE táncosainak!

 

A táncbohózat megtekintésére már csak egy lehetőség kínálkozik: december 11-én 16 órától a Kodály Központban lesz látható az Ásó, kapa és a nagykaland búcsúelőadása. Erre jegyek a Kodály Központban, a Jegymester pécsi pénztáraiban és a www.jegymester.hu oldalon kaphatók.

 

rovat: 

Meghívó kirándulásra - Pozsonyi adventi vásár

Az FDSZ PTE Intézményi Szervezete kirándulást szervez Pozsonyba az adventi vásárra.

Advent az év leghangulatosabb ünnepe! 

Karácsonyi vásárok, ajándékok, hóesés, kivilágított utcák és terek, mutatványosok, finom ételek, italok!

 

A kiránduláson szabad helyek még korlátozottan igényelhetőek!

 

A kirándulás ingyenes, a kirándulást az FDSZ PTE Intézményi szervezete szervezi.

Időpont: 2016. december 3. szombat

Indulás: 05.00 órakor a DOMUS parkolóból;

Visszaindulás: 17.00 óra 

Várható hazaérkezés: 23.00 óra

 

„Pozsonyba elsősorban az adventi vásárba megyünk, de megtekinthetők a város nevezetességei is. Például a Szent Márton székesegyház, amely sok királyunk és királynénk koronázásának színhelye volt-; vagy a Mátyás király által alapított egyetem, az Academia Istropolitania egykori épülete, a régi városháza, az Apponyi palota és a Püspöki palota.

Sétát tehetünk a belvárosban, és kívülről megtekintjük a Pozsonyi várat is.

Majd részt veszünk a királyi koronázó város adventi vásárának lendületes forgatagában.

A város korai történetében az első pozsonyi Karácsonyi vásár 1993-ban a Főtéren került megrendezésre. A design és dramaturgia tekintetében a hagyományos európai Karácsonyi vásárok - Nürnberg, Brüsszel, Strasburg, Stuttgart, Bécs – voltak az ötletadók.

A pozsonyi Karácsonyi vásár több helyen zajlik. A Főtéren és a Ferenciek terén több standon kínálják a hagyományos szlovák karácsonyi csemegét és a jellegzetes karácsonyi árukat. A pozsonyi advent kínálatát a hagyományos jelleg megőrzése céljából szigorúan szabályozzák.”

 

JELENTKEZÉS:

http://fdsz.pte.hu/content/jelentkezes-pozsonyi-adventi-vasarra weboldalon.

Jelentkezni 2016. nov. 10-én 8.00 órától lehet, amíg a jelentkezők létszáma el nem éri az 52 főt.

A buszban lévő férőhelyek száma 49, ezért a 3 fő ráhagyás az esetleges lemondások miatti pótlást jelenti. Tehát időrendben a 3 utoljára jelentkező személy tartalék utazó lesz. 

Az utazók névsora az FDSZ honlapján november 21-én meg fog jelenni.

 

A jelentkezéseket az ÁJK, BTK, KTK, KPVK, MK, MIK, TTK, Egyetemi Könyvtár, Kancellária valamint azoktól a szervezeti egységektől várjuk, ahol az FDSZ látja el az érdekképviseletet.

A jelentkezés a dolgozókra értendő, azaz 1 főre, hogy minél több kolléga vehessen részt a kiránduláson. 

Szép, tartalmas napot kívánunk!

 

Dr. Horváth Csaba
FDSZ elnök

Kosaras Attila
FDSZ elnök h.

Dr. Hausmann Péter
gazd.vez.

Pécs, 2016. 10. 26.

 

rovat: 
Címkék: 

Egyetemi megemlékezések, emlékprogramok 1956 jegyében

A Pécsi Tudományegyetem polgárai idén is számos eseményen emlékeznek meg az 1956-os forradalomról:

Fotó: Dr. Debreczeni László

Fotó: Dr. Debreczeni László 

2016. október 25. 14:30

„Az 1956-os forradalom a hazai és külföldi történelemtankönyvekben” c. poszterkiállítás megnyitója

A kiállítást megnyitja: Dr. Fischerné Dr. Dárdai Ágnes egyetemi tanár, főigazgató (PTE Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont) és Dr. Fischer Ferenc egyetemi tanár, intézetigazgató (PTE BTK Modernkori Történeti Tanszék)

A kiállítás megtekinthető: 2016. november 19-ig

 

Általános Orvostudományi Kar, Romhányi György Aula (Galéria)

Az 1956-os jubileumi emlékév kapcsán az Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont által összeállított 1956 Budapest-Pécs-„Mecseki Láthatatlanok” című jubileumi fotó- és dokumentumkiállítás 2016. november 11-ig  tekinthető meg.

 

2016. október 21. 13:30

Központi megemlékezés és koszorúzás október 23-a alkalmából

Az ünnepségen beszédet mond Dr. Debreczeni László, az 1956-os forradalmi Diákparlament elnöke, Pro Universitate Quinquecclesiensi díjas nyugalmazott tisztifőorvos.

Az ünnepséget 14 órakor könyvbemutató követi az ÁJK földszinti aulájában. Bemutatják Máté Zsolt, PTE hallgató új kötetét, melynek címe: Az 1956-os magyar menekültek útja Grazba - interjúrészletek.

 

 

Fotó: Dr. Debreczeni László

Fotó: Dr. Debreczeni László  

 

2016. október 20.

PTE Mecseki láthatatlanok emléktúra

 

2016. október 17., 19.

Az 1956-os forradalom az Általános Orvostudományi Karon és a Gyógyszerésztudományi Karon magyar, német és angol nyelven

 

2016. október 13. - november 29.

1956-os emlékprogramok a PTE BTK Történettudományi Intézet szervezésében

  • 2016. október 13. - Bánkuti Gábor előadása „Jezsuiták, diktatúra, '56” címmel
  • 2016. október 13-14. - Poznan-Budapest 1956 nemzetközi tudományos konferencia
  • 2016. november 18. - Conference on the relations between Albania and Hungary, with the main focus on the Hungarian Revolution in 1956
  • 2016. október 21. - Az 1956-os magyar menekültek útja Grazba
  • 2016. november 21-22. - 1956 előzményei és utóélete – vidéki miliőkben. Tudományos konferencia
  • 2016. október 23-24. - Hornyák Árpád előadása „The Hungarian Revolution of 1956 and World Politics” címmel
  • 2016. november 29. 16.30 - Az 1956-os forradalom visszhangja Ibero-Amerika országaiban. Előadások

 

 

 

rovat: 

Ismét nagy siker volt a Nemzetközi est

A Nemzetközi Estet eredetileg azért hozták létre, hogy az orvoskaron végzett külföldi  hallgatóknak legyen lehetőségük újra egybegyűlni. Az évek folyamán a rendezvény olyan eseménnyé nőtte ki magát, melyet méltán vár minden Pécsett tanuló külföldi és magyar volt és jelenlegi hallgató. 2016-ban március 5-én került sor a Nemzetközi Estre az Expo Centerben.

Photo: Mirkó Márk, UnivPécs

Fotó: Márk Mirkó, UnivPécs

 

Az estet az Angol-Német Hallgatói Önkormányzat (EGSC) szervezi, s a hagyománynak megfelelően a jegyekből és az ételkóstolásból befolyt összeget az utolsó fillérig jótékony célokra fordítják.

 

Photo: Mirkó Márk, UnivPécs

Fotó: Márk Mirkó, UnivPécs

 

Az est azzal vette kezdetét, hogy minden csapat bemutatta az országára jellemző táncot, zenét, miközben a színpad körül kialakított asztalokon felsorakoztatták az általuk készített nemzeti ételeiket. A választék végeláthatatlan volt: sushi a japánoknál, falafel a palasztin asztalnál, Weißwurst a németeknél, burek a törököknél és még sorolhatnánk.

 

Photo: Mirkó Márk, UnivPécs

Fotó: Márk Mirkó, UnivPécs

 

„Maqloba-t, falafelt, homeszt, shoarmát és desszertként baklavát készítettünk, összesen öten főztünk az estre készülve" - nyilatkozta a palesztin Mohammed Qawariq, aki a BTK-n folytatja tanulmányait. A törökországi Mahmut Aksu a Műszaki és Informatikai Karon tanul, az Erasmus program keretében egy saç tava nevű ételt készített, ami marhahúsból készül, sok fűszer, egyebek mellett fokhagyma és kömény hozzáadásával.  

 

Photo: Mirkó Márk, UnivPécs

Fotó: Márk Mirkó, UnivPécs

 

A német Francesca Cordes már egy szemesztert sikerrel abszolvált az orvoskaron, s úgy tervezi, hogy itt is fejezi majd be a tanulmányait. A barátaival egy német kenyérfélével, a Bretzel-lel várták a vendégeket, és az asztaluknál Jägermeister is volt. 

 

Photo: Mirkó Márk, UnivPécs

Fotó: Márk Mirkó, UnivPécs

 

Miután mindenki jól lakott, lemozogtuk a plusz kalóriákat: két terem két különböző zenei stílussal állt a táncolni vágyók rendelkezésére. A hallgatók többsége reggelig ropta, s mindenki felszabadultan és vidáman, csodálatos élménnyel gazdagodva távozott az eseményről.

 

Photo: Mirkó Márk, UnivPécs

Fotó: Márk Mirkó, UnivPécs

 

Jövőre az Egyetem 650 éves Jubileumához kapcsolódva a Nemzetközi estet egy hónaposra bővítik: 

"Megszervezzük a Nemzetközi hónapot, amelyen a különböző kultúrák, gasztronómiai és művészeti világok széles palettája mutatkozhat be reményeink szerint a hosszabb intervallumnak köszönhetően a város, sőt, a régió polgáraival is megismertetve ezeket az értékeket, különlegességeket” – nyilatkozta korábban Zeller Gyula, stratégiai és kapcsolati rektorhelyettes.

 

Photo: Mirkó Márk, UnivPécs

Fotó: Márk Mirkó, UnivPécs

 

rovat: 

Pécsi Szenior Akadémia záróünnepség

2016. január 29-én, pénteken került megrendezésre a Szenior Akadémia 3. félévének záróünnepsége, amelyen nagy számban vettek részt a szépkorú hallgatóink. Az ünnepséget egy színházi társulat darabjával nyitották meg, majd dr. Zádori Iván dékánhelyettes és dr. Bajusz Klára egyetemi docens köszöntötte a résztvevőket. Az ünnepség végén vehették át a Szenior Akadémia hallgatói az emléklapjaikat.

 

A Pécsi Szenior Akadémia 2014. szeptemberében nyitotta kapuit az akkor még PTE Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Karának szervezésében. Azokat a 60 év felettieket hívtuk meg, akik érdeklődnek az idősödés, a kultúra, a tudományok aktuális kérdései iránt. Az Akadémia célja, hogy segítse megőrizni az idősödő generációk aktivitását, tanulási kedvét. Minden szemeszterben kéthetente tartunk előadásokat. Ezeket tanfolyamok egészítik ki, melyeket egyetemi oktatók és nyugdíjasok tartanak számos témakörben. Népszerűek a kirándulásaink, a bridzsklubunk, számítástechnikai, művészettörténeti tanfolyamaink. Mindezek hozzájárulnak az aktív, érdeklődési köröknek megfelelő közösségek szerveződésében, a szenior önkéntesség lehetőségeinek népszerűsítésében.

Az Akadémia sikerét tükrözi, hogy közel 500 regisztrált résztvevő érdeklődik az előadások és tanfolyamok iránt, és közel 200-an vehetik át ezen a rendezvényen okleveleiket. A következő szemeszter 2016. március 2-án indul Pécsett, a PTE KPVK Szántó Kovács János utcai Aulájában.

Részletes program és információ »

rovat: 

40 éves jubileum – norvég lakodalommal

Ha zenetanulásról beszélünk, eljön az az idő, amikor az alaptanulmányoknak vége, és dönteni kell a zenei pálya, vagy más hivatás mellett. Utóbbi esetben abba kellene hagyni a zenélést, mert a zeneiskolában az egyetemista már túlkoros tanítványnak számít? Vagy mégsem?

Éppen az ilyen esetekre született meg a baranyai megyeszékhelyen a Pécsi Vonósok: azokat a vonós zenészeket gyűjti egy csapatba, akik nem zenei pályára mentek, viszont szívvel-lélekkel csapnak a húrok közé lelkes amatőrként. A zenekar felét a Pécsi Tudományegyetem (PTE) hallgatói teszik ki, de az egyetemi munkatársak is szívesen kapcsolódnak ki a zene önfeledtségében, legyen az orvos, adminisztrátor, oktató, esetleg kutató. 1975-ben alakult a zenekar, jelenleg 25-30 fős létszámmal muzsikálnak. Heti egy, a Zsolnay Kulturális Negyedben tartott próbával koncerteznek, sokszor szinte profi színvonalon. Hogy ilyen szinten muzsikálnak, az nagy részben a lendületes, maximalista karmester, Győri Kornél érdeme. A zenekar által megszólaltatott darabok felölelik szinte az egész vonószenekari irodalmat, de a komolyzene mellett jazz-, és cross-over produkcióktól sem riadnak vissza. A klasszikus koncerttereken kívül játszottak már szabadtéren, iskolákban, jótékony céllal templomokban, idősek otthonában, sőt még börtönben is.

 

Fotó: Mánfai György

Tevékenysége jól illeszkedett Pécs város kultúrpolitikájába mind a testvérvárosi kapcsolatok építése mentén (Graz-Ausztria, Arad-Románia, Krakkó-Lengyelország, Seattle-USA), mind az Európai Kulturális Főváros program mentén (2008 Stavanger-Norvégia, 2010 Pécs, Essen). Emellett Lahtiban, Horvátországban, Bulgáriában, Szerbiában, Németországban jártak koncertkörúton. Stavangeri vendégszereplésük alatt ismerkedett össze két csellista: Gyöngyi és Jon, akik ma már boldog házasok, és Norvégiában élnek. Őket is a zene hozta össze. Igaz, hogy így egy remek csellista már Pécstől távol húzza a vonót, de a történetük önmagában is csodálatos, meseszerű életjelenet, a zenekar tagjai számára pedig egy örökké kellemes emlék.

A Pécsi Vonósok az idei évadban ünnepli 40. jubileumát. Az ünnepi évadnyitó ingyenes koncertet 2015. november 10-én, 19.00 órakor a Palatinus Hotel Bartók termében tartják. Később, az évad során kiállítást is terveznek, valamint egy nagyszabású ünnepi koncertet a Kodály Központban.

rovat: 

Emlékező közösségi műalkotás az EUROPA CANTAT-ról

A közös éneklés erejét és örömét fejezi ki az a szobor, amely a zenekedvelők és Pécs polgárai keze nyomát is magán viseli. A műalkotás egyben emléket állít az elsöprő hazai és nemzetközi sikert aratott EUROPA CANTAT 2015-nek is.

A 2015 szeptember 21-én dr. Őri László, Pécs Megyei Jogú Város kultúráért felelős alpolgármestere által felavatott „A közös éneklés öröme" című műalkotás egyszerre állít emléket az idei nemzetközi kórusfesztiválnak, és üzen az utókornak a rajta elhelyezhető kerámialapokkal.

 

 

A koncepció megalkotásakor Keményffy Gábor tervező művészt híres pécsi elődök, Zsolnay Vilmos, Breuer Marcell és Victor Vasarely munkássága ihlették. A Földünket szimbolizáló acélszerkezeten az EUROPA CANTAT fesztivál emblémája és az emberi kapcsolatokat megjelenítő, egymásnak éneklő fiú és leány látható. A több mint 2000 egyedi kerámia elemet a fesztiválon résztvevők, a pécsi közélet szereplői és a városunkban élő vagy ide látogató zenekedvelők helyezték el a műalkotáson.
Az ünnepélyes szoboravatás részeként az átadásra érkező kórusok, zenebarátok felhelyezték a kerámialapokat, majd az ünnepség 19:00-kor a Kodály Központban megrendezett ingyenes gálakoncerttel folytatódott, amelynek során, a fesztiválon résztvevő kórusok rövid programjaival és közös énekléssel idézték fel az idei EUROPA CANTAT nemzetközi kórusfesztivál hangulatát.

„Az EUROPA CANTAT a legsikeresebb békekövet. A békesség legtermészetesebb megteremtője. Mert aki ismeri az ének, a zene hatalmát, az tovább akarja adni ezt a megtapasztalást." - fogalmazott köszöntőjében Őri László, Pécs kultúráért felelős alpolgármestere, hangsúlyozva, hogy a város számára óriási megtiszteltetést jelentett, hogy immár második alkalommal adhatott helyet a kóruszene egyik legrangosabb európai találkozójának.
A három évente megrendezésre kerülő EUROPA CANTAT nem csupán az európai kórusélet nagyszabású seregszemléje, hanem a kontinens egységének is a szimbóluma 1961 óta. Az egységes, szabad Európa reményét hozta el 1988-ban Pécsre a X. EUROPA CANTAT, és ugyanezt az üzenetet erősítette meg 27 évvel később az ismét Pécsett belakó XIX. EUROPA CANTAT.

 

 

A Pécset 10 napra a kórusvilág fővárosává tévő fesztiválra mintegy 6000 vendég érkezett a világ minden tájáról, több mint 50 országból. A 149 – ebből 60 magyar – kórus és további 101 kisebb csoport részvételével zajló fesztivált egy 130 fős nemzetközi stáb bonyolította közel 200 pécsi, illetve magyar önkéntes segítségével.
A kóruszene szerelmesei több mint 130 koncertet élvezhettek 20 pécsi és 14 regionális koncerthelyszínen, a Közös énekléseken pedig alkalmanként több ezren énekeltek együtt a Dóm téren – pécsiek és látogatók közösen.
Az impozáns szakmai programot – 40 „nagy" 4-8 napos műhely, 70 „egynapos" felfedező műhely, 60 karnagyi-zeneszerző program – megszámlálhatatlan spontán szerveződött utcai éneklés, villámcsődület és a Kórusok Éjszakájának 60 kiskoncertje tette még színesebbé.

A kórusfesztivál a városi összefogást is példátlan módon erősítette. Ezt igazolja, hogy az összes jelentős városi és regionális szervezet – a Pécsi Tudományegyetem, a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft., a Pécsi Római Katolikus Egyházmegye, a Janus Pannonius Múzeum, a Biokom Nonprofit Kft., a Pécs Holding Zrt. is partnerként sorakozott fel a rendezvény mellé.

 

 

Az EUROPA CANTAT szervezői ezúton is szeretnék kifejezni köszönetüket az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkárságának, Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának az erkölcsi és anyagi támogatásért, és mindazoknak a szervezeteknek, akik nélkül nem arathatott volna ekkora nemzetközi sikert ez a fesztivál, legyen szó a Pécsi Városfejlesztési Zrt-ről, a Közterület Felügyeletről, a Rendőrségről és a többi pécsi partnerünkről!

Bár az EUROPA CANTAT tíz napja már elmúlt, hiszünk abban, hogy a közös éneklés öröme velünk marad és hozzásegít minket egymás jobb megismeréséhez és megértéséhez.

rovat: 
Címkék: 

Oldalak

Feliratkozás RSS - Kultúra csatornájára
You shall not pass!